25. února 2012

Sherlock Holmes a polibek


Vy, kteří sem přicházíte za Glee, teď na chvíli odvraťte zrak. Když mi bylo navrženo, že už bysme se konečně mohli podívat na toho Sherlocka, o kterém všichni mluví, věděl jsem, že je zle. Jsem shipper, a tak jsem se bránil zuby nehty, protože mi bylo jasné, že jakmile Sherlocka zhlédnu, tak shippovat prostě začnu. To se také stalo. Naštěstí Sherlock je na psaní tak těžký (alespoň pro mě), že jsem si zatím troufnul jenom na drabble, přesněji tři stoslovná drabble. Název asi prozrazuje vše; víc nepovím.


Sherlock Holmes a polibek

I
Angela se mu přirozeně nikdy nelíbila. Páchla po kmínu a v posluchárně si neustále sedala vedle něj, aniž by pro to měla pádný důvod, a tak ho tím svým odérem nepřestávala otravovat. Neměl čas na dívky.
Její záměry se vyjasnily, když si ho jednou odchytla v zapadlé uličce univerzitní knihovny. Nevkusná rtěnka, podle žmolkování laciná, strnulost mimických svalů ve tváři značila odhodlání a její nasládlý parfém předznamenával milostné námluvy. Přiblížila se a rozevřela ústa. Sliny, bílý povlak na jazyku, mikrosvět ústních bakterií. To ho chtěla políbit?! Couval tak dlouho, dokud to nepochopila a nedala se na útěk s utrženou hanbou.

II
Do dveří vstoupil nejprve odér neznámé ženy, potom John. Sherlockovi stačil jediný pohled; takže kino, ale ne o samotě. U košile podolek – bůhví, co se v tom biografu dělo, ne, nechtěl to vědět –, kousanec červenající se na spodním rtu. Otisk drobného ženského řezáku.
Pak najednou pocítil něco... chvíli mu trvalo, než to něco zanalyzoval... styděl se. Neměl rád, když někdo znal věci, které on ne. Polibky.
Napadlo ho, že kdyby to jednou chtěl dělat, zvolil by Johna. S Johnem se cítil dobře. S Johnem by mu výměna slin, mikroskopických zbytků jídla a bakterií mohla být dokonce i trochu příjemná.

III
Sherlocka málo co rozechvělo – tedy pokud si odmyslíme paní Hudsonovou, co se mu ve chvilkách důchodcovské nudy náruživě přehrabuje osobními předměty. Bazilišek Moriarty ten dar měl. S ním se Sherlock vždycky cítil vzrušený, vybuzený k boji a odplatě; teď poprvé ho však Moriarty naprosto vyvedl z míry. Špičkou jazyka mu přejížděl po sevřených rtech, zatímco Sherlock nevěděl, jak to chce řešit. Byl to Moriarty, nepřítel. Byl to ale také první skutečný polibek.
Nesnášel, když ho někdo zbavoval sebekontroly. To uměl opět jenom Moriarty. Nebo snad James? Možná by mu pro jednou mohl říkat James, když už se jejich jazyky dotkly...

22 komentářů:

  1. Už mne ke stahování navnadil tumbrl + kamarádčina recenze a tvoje drabbly to ještě utvrdily. Ačkoliv seriál (zatím) moc neznám, tak se mi tvá mini-dílka líbila. :-) :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Perfektní.

    Já fakt nemám víc co k tomu dodat. Sherlocka se ti podle mě povedlo vystihnout naprosto skvěle.

    OdpovědětVymazat
  3. Výborně! Další člověk píšící Sherlocka v češtině! Jsem nadšená a moc se mi líbí tvůj styl psaní. Dorea měla pravdu :) Doufám v další podobné příspěvky... A musím říct, že jsi napsal Sherlocka opravdu věrohodně. Klobouk dolů!

    Charis (neuměla jsem se sem přihlásit přes nic jiného, tak jsem podepsaný anonym)

    OdpovědětVymazat
  4. Sherlock je výzva, každopádně, neshippovat Johna a Sherlocka to je nemyslitelné, a i když tím posledním drabletem jsi mě dostal ale úplně úplně nejvíc, protože Moriartyho a Sherlocka mám svým způsobem radši než Johlocka, tak se mi samozřejmě líbila všechna a udělala mi velikou radost, protože od rána se jen plazím a skomírám a teď to je daleko lepší, díky!

    OdpovědětVymazat
  5. Ano ano, Sherlocka rozhodně není nikdy dost. Zvláště, když se zatím našemu "východnímu trhu" téměř vyhýbal :D. Opravdu se mi to velmi líbilo a smekám svůj pomyslný klobouk, Sherlock je rozhodně velmi věrohodný.

    OdpovědětVymazat
  6. Moc vsem dekuju! Spadl mi kamen ze srdce, protoze nad psanim Sherlocka jsem se opravdu zapotil a vubec netusil, jak na nej budete reagovat. Preci jen ho nemam zmaknuteho jako postavy z Glee (a mam za to, ze to se Sherlockem ani nejde). Rad bych toho psal vic, ale presne proto jsem se na Sherlocka divat nechtel - potrebuju dokoncit jine povidky a ne nacinat uplne novy fandom.

    Charis: A kdo jeste pise? Dnes dopoledne jsem hledal, ale byl jsem uplne neuspesny. Ani z Daily Slashe si nevzpominam na zadne sherlockovske aktualizace.

    OdpovědětVymazat
  7. Charis píše ji nabonzuju 0:) a pak její spolupachatelkyně Englantine, ještě myslím, že Lanevra taky něco maličko měla, ale vážně toho moc není

    OdpovědětVymazat
  8. Mne ta jmena nic nerikaji, link?! :]

    OdpovědětVymazat
  9. google google :P ;) a jo jsem drzá
    http://black-lana.webnode.cz/ tohle je Lanevra, ale oni to asi jsou spíš, jak tam koukám, Sherlockovský povídky, a ne bbc sherlock

    na ff deníku jsem našla tohle http://www.ffdenik.cz/index.php?str=searchstory&tbl=keyword&srch=Sherlock+BBC ale hledala jsem jen klíčové slovo bbc sherlock, tak možná když zadáš jen sherlock, tak tam toho bude víc, nevím
    každopádně jsem z toho nic nečetla, tak fakt netuším jaké nebo o čem povídky jsou :)

    a odkaz na Charis a Englantine ti sem klidně dám, ale zatím tam nic nemají a píšou do šuplíku http://purpleshirt.blog.cz/

    nikoho dalšího neznám, jednou jsem taky hledala, ale narazila jsem právě akorát na Lanevru a pak akorát když mi něco pošle Charis :)

    OdpovědětVymazat
  10. Dokonalosť!
    Mne je síce pán M. odporný od prvej repliky v seriály, ale v takomto podaní mi vôbec nevadil. A skláňam sa pred faktom, že som konečne našla človeka, ktorý vie písať veci z pohľadu Sherlocka tak, aby zneli vierohodne, dostatočne chladne, cynicky a vedecky. Tlieskam a dúfam, že to nie je posledná Sherlock ff, čo si napísal :)

    OdpovědětVymazat
  11. moc hezký to máš ! :) Už jen za to, že je to drabble, tě obdivuju. Mně osobně to dělá větší problém než povídka :D

    OdpovědětVymazat
  12. Dorea: Dekuju. Ja prave hledal jen BBC Sherlocka a stranky Charis a Englantine uz jsem videl, ale kdyz jsou prazdne...

    Lilly: Mne je M. odporny taky. Myslim si o nem, ze je to skutecne ujetej magor a to jeho vzezreni malyho skolacka s obrovskyma ocima tomu jeste dodava takovej punc. Ale tady bylo tak nejak potreba, aby to vyvrcholilo zrovna jim. Diky za pochvalu.

    Luczaida: Diky, predpokladam, ze na Sherlocka se taky nedivas :] Nejvetsim nepritelem meho psani je cas, takze drabble... jde o zajimavy utvar, ktery je kratky a hlavne rychle hotovy.

    OdpovědětVymazat
  13. Prokoukls mě :D nekoukám, i když bych ráda, ale to bych potřebovala tak 30 hodin denně, abych stihla všechno co chci...štve mě to ! :(

    OdpovědětVymazat
  14. Tak koukám, že už mě předběhla Dorea a to je dobře, protože já sama jsem četla snad jen dvě povídky a na ty mi link poslala právě ona. Jak už mě práskla, píšu cosi taky, ale náš blog je teprve ve výrobě, ale musím říct, že první povídky, které budou zveřejněné už jsou ve stádiu posledních úprav a co nevidět se tam snad už něco objeví :)

    Charis

    OdpovědětVymazat
  15. Ha, vidím, že jsi byl Sherlockován! :) Super! :D Já jsem tak ráda, žes podlehl, protože Sherlocka je ve slashi tak málo! Výborně jsi ho trefil a je to skvěle napsané a prostě: jen tak dál!

    OdpovědětVymazat
  16. Perfektní! Druhý drabble mi vyloženě vyvolal úsměv na tváři a myslím, že jsi Sherlocka vystihl skvěle. Moriartyho evidentně od ostatních naprosto žeru, je to absolutní cvok a sociopat, ale něco na něm mi přijde neskutečně vtipné a sympatické, i když je to vlastně takový slizoun. A že je gay, mě napadlo asi tak vteřinu poté, co se poprvé objevil na obrazovce :D

    OdpovědětVymazat
  17. Bilkis: Jeste jednou diky :]

    Domik: Ja Moriartyho taky zeru, ale na druhou stranu z nej mam vazne neprijemne pocity, a to se mi u serialovych postav moc casto nestava. S jeho orientaci mas pravdu, i kdyz uz to tam pak probirane nebylo, tak nemyslim, ze by to byla jen hra kvuli Sherlockovi :D Diky za komentar i tady.

    OdpovědětVymazat
  18. Tohle je čím dál lepší (i když na tvém blogu postupuju poněkud retrospektivně :-P). A ostatní mají pravdu, rozhodně jsi tady Sherlocka vystihl tak, že si ho dokážu představit v živých barvách!

    OdpovědětVymazat
  19. miamam: Ze, taky si myslim, ze tahle drabbles jsou lepsi nez ta nove publikovana. Musim se do toho zase dostat. Dekuju.

    OdpovědětVymazat
  20. Ale fuj, Moriarty ne! Je to padouch, klukům neudělá nic dobrýho a měli ho zabít už v prvním díle. Jako zavilá johnlockerka jsem za Johna žárlila tak, že Othello je proti mně tolerantní kliďas. Ovšem napsané je to moc hezky, to teda jo.

    OdpovědětVymazat