14. prosince 2013

Nevyřčené otázky

Glee Czech Fest 2013 - den šestý - Nevyřčené otázky

Ani tohle téma jsem původně neplánoval psát, ale nakonec trávím sobotní večer sám doma, a tak jsem se do něj pustil. Tak tedy: tři nevyřčené otázky tří různých mužů, přičemž myslím, že každé drabble naprosto odpovídá tomu, jak jednotlivé postavy vidím. Snad se vám budou líbit.


Nevyřčené otázky

David

„Zatančíš si?“ zeptal se zrcadla, ale něco se mu na té otázce nezdálo. „Smím prosit?“ zkusil to znovu. Oblek byl perfektní, jeho váha také, podařilo se mu před tou událostí trochu zhubnout, ale pro tu otázku ne a ne najít nejlepší formulaci. Přitom si to naplánoval skvěle: večer půjde a ukáže Kurtovi, že už je z něj velký chlap a zaslouží pochvalu.
Na srazu samotném se k němu nakonec ani nepřiblížil. Stačilo mu představit si Kurtovu vůni. Znovu by mu propadl a další roky se z toho dostával – to nechtěl znovu podstoupit. Jeho vyzvání k tanci tak slyšelo jenom zrcadlo.


Adam

Tak tomuhle Kurt neuvěří!
Zavolal do rozhlasové soutěže, nejrychleji ze v šech odpověděl na otázku, jak se jmenovala první deska kapely Oasis (jak prosté, milý Watsone!) a vyhrál vstupenky na Víkend britské kuchyně konající se na Long Islandu. Nemohl se dočkat až Kurta pozve. Stráví společně celý víkend nad švédskými stoly, nacpou si břicha a svými decentními polibky budou pohoršovat ostatní návštěvníky.
Tohle nemohlo počkat do večera – zavolal Kurtovi ihned. Odpověděl mu vzkaz hlasové schránky. Namluvil ho cizí hlas znějící... šťastně.
„Ahoj, jestli sháníte Kurta Hummela, budete muset zavolat později. Nejspíš právě plánujeme detaily naší svatby, takže nemá čas. Naslyšenou!“


Blaine

Byla to jen malá výměna názorů, mínil, zas tak moc nepochybil.
V rozčílení zavolal matce a ta mu poradila, že by se měl Kurtovi omluvit, ale omlouvání se bylo vždy Blaineovou slabou stránkou, a tak se mu raději vyhýbal. Nechtěl při něm znít jako laciný herec.
Kurt se zamknul v koupelně. Slyšel ho plakat mezi kapkami vody a přemýšlel, jestli si matčinu radu nevzít k srdci. Zeptá se alespoň, jestli mu může ten prudký výstup odpustit. Jedna otázka ho přeci nezabije.
Ne, nechá ho vyplakat se. Ráno bude moudřejší večera – vychladnou oba dva a navážou tam, kde před hádkou skončili. 


8 komentářů:

  1. Krásný drabblata.
    Kuráž Davide, kuráž. Na jednu stranu ho je mi ho vážně líto. A k tomu druhýmu, tak tohle byla pro Adama, fakt podpásovka. Natěšenej, nadšenej, jak stráví s Kurtem víkend a pak bum, taková rána. Fakt se mi nelíbí jakým způsobem pohřbili Kadam v seriálu. Měla jsem Kadam vážně ráda. A ke třetímu. Blaine je taky dobrej srab, místo, aby to vyřešil, tak to nechá bejt. No comment!
    Všechny tři drabblata se mi moc líbili.
    Andílek

    OdpovědětVymazat
  2. Udivuje ma, že Blaine vôbec vedel o tom, že Kurt plače, pretože dve postavy, ktoré by sa navzájom tak veľmi nevnímali a mleli si stále iba to svoje, sa často nevidia.
    Prečo všetci považujú Davida za tučného?
    A Adama v Glee mohli nechať. Aj keď len ako toho najsprávnejšieho chlapa, ktorý by Kurtovi odpustil a visel by mu nad hlavou ako taká nemá, dokonalá, kamarátska výčitka => prostredné drabble je môj favorit.

    OdpovědětVymazat
  3. Dekuju za komentare. Timto nejspis zas na nejakou dobu koncim s canonovym Glee :]

    OdpovědětVymazat
  4. No páni! Nádherné, vážně úžasné! Davida mi bylo krapet líto, je to takový medvídek, který se pokouší najít dostatek odvahy, a i když si jej s Kurtem nedokážu úplně přesně představit, měla jsem ho svým způsobem ráda... Bohužel, jako spousta úžasných postav se z Glee jednoduše vypařil...
    Adam, jak já jsem toho Brita milova... Doufala jsem, že když už ho do Glee nacpali, že se něco stane, navíc se k sobě s Kurtem úžasně hodili a nakonec ho taky pěkně šoupli pod koberec, jak je poslední dobou v Glee zvykem a pak z něj ještě udělali toho špatného. Nic proti, ale myslím si, že Adam by Kurta kvůli zasnoubení z jeho "Jablek" nevyhodil, ale to zabíhám příliš do hroutícího se seriálu. Tvé drabble s Adamem bylo naprosto úžasné! Ale musím říct, že mi ho bylo strašně líto, ach jo... Myslím, že by s ním byl Kurt šťastný! Adam byl prostě zlatíčko a já stále doufala, že tam budou mít nějakou více "partnerskou" scénu :D
    No a Blaine... poslední dobou nevím, co si o něm mám myslet... ten seriálový si to u mě pos*al už když ho podvedl, takže teď žiju představou toho ideálního Blainea, představou takového, jak jsem si ho vysnila... No a příjde mi, že tys tu Blainea vážně vystihl... srab, který utíká před problémy a když se mu to bude hodit, svalí vinu na ostatní...
    Úžasná drabblata!
    Nikísek

    OdpovědětVymazat
  5. Nikisek: Dekuji za dlouhy komentar, vzdy mi udela radost, kdyz se nekdo diky mym textum takhle rozepise. Myslim si, ze scenaristy uz ted moc nebavi vymyslet nove veci, proto radsi couvli zpatky k "osvedcenym" Klaine. Asi jsem mel (mam) Adama radsi nez samotny Kurt :D Je to skoda, i Chris vzdycky uvadel, jak ho nejprve s Max Adlerem a pak s Oliverem K. Jonesem bavilo hrat.

    OdpovědětVymazat
  6. Presne do noty, taky si to takhle nejak predstavuji. Konecne jsem videla 4 serii a to, jak Adama (s)proste odstrihli, me tedy nastvalo. Diky za hezka drablata :)

    OdpovědětVymazat
  7. simplyrambling: Vid, jedina dobra vec na ctvrte sezone. Diky :]

    OdpovědětVymazat
  8. Musím říct, že jsi všechny tři charaktery podle mě vystihl skvěle a úplně mě ta jejich charakteristika zahřála na duši.
    Jestli je v Glee nějaká postava, které bych přála šťastný konec a nějakou tu pravou lásku, tak je to David. Co bych dala za jednu jedinou scénu v Glee, kde by se s Kurtem potkali, zašli by na kafe a Dave by mu řekl, jak se mu teď daří mnohem líp, dostal stípko na nějakou dobrou školu a že si někoho našel.
    A Adamovi bych taky přála někoho, kdo si ho bude vážit a neodkopne ho tak, jak to udělal Kurt. Pořád mě fascinuje, že kvůli jednomu komentáři, že Kurta vyhodil z Apples, je u všech najednou za nějakého hajzla, ačkoli Kurt by ten, kdo s ním chtěl být a pak se na něj takhle vykašlal a ublížil mu. Nevím, co většina Klainerek čeká, ale po něčem takovém lidi většinou nejdou a s nadšením negratulují k zasnoubení a naopak se tomu druhému snaží taky ublížit. A nebo prostě potřebují čas se s tím srovnat. To, že podle nich neměl Adam žádné právo se takhle zachovat a dělá to z něj hajzla, akorát ukazuje, že jsou některé fanynky nevyspělé slepice. A bohužel to ukazuje i o nevyspělosti Kurta. Protože po něčem takovém by on měl být tím, kdo vycouvá a dá Adamovi čas se s tím srovnat.
    K Blainovi se vyjadřovat nebudu, drabble ho vystihlo skvěle, ale ty moc dobře víš, jakou nehynoucí lásku k němu chovám.

    OdpovědětVymazat